×
HOME
/
BLOG
/

Waarom heb je een ochtendroutine nodig? - Mijn tips om je dag goed te beginnen

Toen we jonger waren, hadden de meesten van ons een ochtendroutine: we op een bepaald moment wakker worden, ontbijten, naar school, en dan na school ons huiswerk maken, eten, dan douchen en elke avond op hetzelfde tijdstip naar bed gaan.

De routine in het leven van de kinderen zorgt voor structuur en discipline. Maar hoe zit het met volwassenen? Velen van ons laten zich leiden door de sleur van de dag zonder zelf te weten wat je wilt doen als je 's morgens wakker wordt. 

We horen vaak deskundigen en succesvolle mensen zeggen dat ze niet genoeg kunnen benadrukken hoe belangrijk het is om een ochtendroutine te hebben.

Maar maakt het echt uit als je tegen jezelf zegt: "nog maar 5 minuten", verschillende snooze momenten op je wekker te zetten en uiteindelijk uit bed te rollen, iets te dragen te vinden in je stapel van ongevouwen was, een koffie te zetten en de deur uit te rennen? 

Nou, de reden dat de meeste productieve mensen vroeger opstaan is niet dat ze OCD hebben of excentriek zijn. Routines helpen je de basis te leggen voor succes, geluk en voldoening. 

Het is waar dat niet iedereen een ochtendmens is; sommigen hebben zelfs hun grootste werk 's nachts gedaan. Maar met een ochtendroutine krijg je meer controle over je dag en breng je een duidelijke structuur aan in je leven.

Hier zijn 3 redenen waarom het hebben van een ochtendroutine een aanrader is

Reden #1

Je zult je prestaties en je vermogen om op lange termijn te denken verbeteren

Tegenwoordig willen mensen alles razendsnel, we willen het nieuwste iPhone model, we willen snelle verzending vanuit Amazon, en we willen geen minuut wachten in de wachtrij van de supermarkt. Geen wonder dat tijdmanagement cursussen de afgelopen 10 jaar in een stroomversnelling zijn geraakt.

's Ochtends wakker worden, altijd op hetzelfde moment, zal je levensritme regelen. Sommigen zullen zuchten bij het lezen van deze regels, maar het trainen van je hersenen voor specifieke slaaptijden kost je lichaam minder energie. Je zult je daardoor beter in vorm voelen om je verschillende activiteiten en projecten uit te voeren. Ja, het is een natuurlijke remedie tegen vermoeidheid! 

Een ochtendroutine is de eerste stap om te leren met je tijd om te gaan en in staat te zijn om op lange termijn te denken, je toekomst voor te stellen en richting te kiezen.

Reden #2

Je zult een beter gevoel van voldoening hebben

Begin je overtuigd te raken om met een ochtendroutine te beginnen? Door elke dag vroeger op te staan, wordt je bewust van een aantal zaken.

Ten eerste, je bent in staat om het te doen. Je bent in staat op te staan in de ochtend, vóór veel van je collega's en vrienden. Ten tweede zal je echt trots op jezelf zijn. Ik sta om 6.15 uur 's morgens op terwijl mijn lessen pas om 9.00 uur beginnen, en ik kan je verzekeren dat dit in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht (en ik zelf dacht), een van de prettigste gevoelens in de wereld is. 

Je zult niet langer het gevoel hebben dat je een leven leidt dat niet van jou is. Je hebt nu meer controle over je leven; je bent productiever en gemotiveerder zonder uitstel. Om meer te bereiken hoeven we niet harder te werken. We moeten anders werken, op een meer doelgerichte manier. 

Een ochtendroutine is enkel een hulpmiddel dat 's werelds slimste en meest succesvolle ondernemers elke ochtend gebruiken.

Reden# 3

Je mentale gesteldheid zal verbeteren met een ochtendroutine

De manier waarop je dag begint bepaalt je mentale houding voor de rest van de dag. Het is DE reden waarom de meest succesvolle mensen ter wereld de vroege uren van hun dag aan zichzelf wijden. Ochtendroutines en balans in het leven gaan hand in hand, waardoor je een hoog productiviteitsniveau bereikt en een persoonlijke ruimte gewijd aan de belangrijkste dingen in je leven.

Neem controle over de dag voordat deze begint, mediteer, beweeg, streef naar persoonlijke groei door te lezen of een cursus te volgen, denk na over je visie, organiseer je agenda, geniet van een stevig ontbijt met je familie.

De eerste stap om je ochtendroutine minder een race naar de deur te maken is door te stoppen met het geloof dat je een "nachtuil" bent en dit niets voor jou is.  Laat me je helpen om de beste versie van jezelf te worden. 

Hoe kun jij jouw succesvolle ochtendroutine creëren - een stap-voor-stap uitleg

Stap 1. Begin. Sta 10 minuten eerder op. En gebruik die 10 minuten voor jezelf. Dit kun je uitbouwen naar een tijd die goed werkt voor jou.

Stap 2. Stop met snoozen. Snoozen voelt lekker, maar zorgt er alleen maar voor dat je brakker wakker wordt. Zodra je wakker wordt, deken van je af en opstaan.

Stap 3. Kleed je aan, poets je tanden en drink een groot glas water. Ik zorg ervoor dat ik mijn kleren de avond ervoor klaar leg zodat ik hier niet over na hoef te denken in de ochtend.

Stap 4. Beweeg. Begin je dag met beweging. Op welke manier, maakt mij niet uit. Als je maar iets doet waar je hartslag van omhoog gaat. Spring op bed, ren de trap op en af, doe een ochtend flow op je yoga matje, ga hoelahoepen of wandel buiten. 

Stap 5. Ga de buitenlucht in, het liefst de zon in. Alleen hebben we in Nederland deze keus niet altijd. Haal een frisse neus en wordt helemaal wakker. Als het donker is in de ochtend, ga dan halverwege de dag naar buiten om in ieder geval daglicht gezien te hebben.

Stap 6. Doe iets waar jij blij van wordt of waar je van groeit als mens. Lees, mediteer of doe een cursus, besteed je tijd aan iets wat voor jou belangrijk is.

Stap 7. Geniet van de rest van je dag 🙂 

Inmiddels gewend aan je nieuwe ochtendroutine? Bouw er dan een bootcampsessie in! Ook in de ochtend, lekker buiten.

Vraag vandaag een gratis intake aan.
Vraag de intake aan en ontdek wat je doelstellingen zijn en hoe je deze het beste kan behalen.
Gratis Intake
© 2021 by YourGoals | All rights reserved. Powered by Orion | Online Course & Coaching Marketing Agency.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram