×
Meld je vandaag aan voor een

GRATIS TRAINING

Ben je bang dat een bootcamp net een stap te ver is, omdat je op het moment echt nog niet fit bent? Doe dan mee aan de Bootcamp Light!

WERK AAN JE LIJF, CONDITIE & ZELFVERTROUWEN

 

GECERTIFICEERDE TRAINER, VEILIG TRAINEN

 

FLEXIBLE ABONNEMENTEN, GEEN KLEINE LETTERTJES

 

GEGARANDEERDE RESULTATEN

START VANDAAG MET
EEN GRATIS TRAINING.
Maximaal 12 personen per groep
An error occur while processing...
Home
/
Bootcamp Light

WIJ WERKEN SAMEN MET:

ZIJ VINDEN HET SUPER TOF

YourGoals helpt mij
met my goals.
De trainingen van Miou zijn afwisselend en nooit saai. Ze weet iedereen persoonlijk te motiveren en hun eigen doelen te bereiken. Door de laagdrempeligheid van de lessen wil je juist komen als je even niet lekker in je vel zit, want Miou sleept je daar gelijk weer uit
- Puck
De Fit & Safe trainingen
van Miou brengen enorm
veel positiviteit in mijn
leven.
Miou is een betrokken en energieke coach die elke training gevarieerd weet te maken en je stimuleert om telkens tot het uiterste te gaan.
- Janneke
De Fit & Save training
is een geweldige
combinatie van Bootcamp
en zelfverdediging.
Je werkt in de training aan je conditie, kracht en zelfvertrouwen. Ik voel dat ik zelfverzekerder ben en lekkerder in mijn vel zit.
- Lisanne

Bootcamp voor beginners

De naam ‘bootcamp’ is afkomstig van de training voor Amerikaanse mariniers. Daarom wordt het meestal in verband gebracht met hele intensieve training. Natuurlijk pakken we bij bootcamp wel lekker door, maar het is vooral leuk. En voor iedereen die op het moment helemaal (nog) niet fit is, hebben we bootcamp voor beginner, ofwel Bootcamp Light!
Meld je nu aan voor een proefles
voor vrouwen
voor vrouwen

Wat is bootcamp voor beginners precies?

Precies wat je zou denken! Bij de bootcamp voor beginners train je niet met hele fitte mensen, zoals je veel ziet in de parken van Amsterdam. De intensiteit ligt een stuk lager. Zo bouwen we je conditie rustig aan op, zonder dat je meteen overweldigd wordt. We gaan er met zijn allen natuurlijk nog steeds vol voor, maar wel een tandje rustiger. Zo wordt er veel minder gesprongen en doen we minder explosieve oefeningen. Iedereen traint op zijn of haar niveau.

Bootcamp Light voor 40+’ers

In principe is de bootcamp voor beginners in Amsterdam voor iedereen die nu nog niet fit is, maar wel weer graag wil beginnen met sporten. De gemiddelde leeftijd is 40+, maar daar zijn uitzonderingen op.

De groep is gemengd, er doen zowel mannen als vrouwen aan mee. Deze bootcamp is echt geschikt voor beginners, en bijvoorbeeld ook als je niet tussen de hele fitte mensen wilt staan. We gaan er vol voor, maar het is ook altijd erg gezellig. Samen sporten is tenslotte veel leuker.
voor vrouwen
voor vrouwen

Een goede work-out voor een beginner

Als je net (weer) begint met sporten, moet je niet te hard van stapel lopen. Blessures liggen op de loer. Dat wil niet zeggen dat je niet moe mag worden! We doen het vooral rustig aan met springen en oefeningen die zwaar zijn voor je gewrichten. Hiermee loop je minder risico op een blessure, waardoor je het sporten alweer even op zou moeten geven. Ook bouwen we het iedere training rustig op met een goede warming-up. Na afloop doen we hetzelfde met een cooling-down, en rek-en-strek oefeningen. De aandacht ligt op plezier en een goeie uitvoering. Door de oefeningen goed te doen, blijf je namelijk ook blessurevrij.

Iedereen kan meekomen met de bootcamp

We hebben de bootcamp voor beginners in het leven geroepen omdat sommige mensen het lastig vinden om mee te sporten in een groep die al veel fitter is. Het is dan lastig om je aan je groepsgenoten op te trekken. Dat gaat veel beter wanneer je op hetzelfde niveau zit. Met de bootcamp light kan iedereen meekomen. We trainen veel vanaf één plek in het park, zodat je de groep niet kwijtraakt als het net even niet lukt.
voor vrouwen
voor vrouwen

De Bootcamp Light is in het park in Amsterdam

We sporten lekker buiten. Dat heeft vele voordelen:

* Het verlaagt de bloeddruk en vermindert stress
Studies hebben aangetoond dat lichaamsbeweging in de buitenlucht de bloeddruk en de hartslag verlaagt. Als gevolg daarvan voelt lichaamsbeweging in de buitenlucht minder inspannend, waardoor je alles uit je work-out kunt halen

* Het helpt tegen slapeloosheid
Als je buiten sport, krijg je frisse lucht, wat helpt tegen slapeloosheid. Regelmatige lichaamsbeweging en frisse lucht helpen je om in slaap te vallen en verbeteren de kwaliteit van je slaap

* De zon en vitamine D
Wanneer je buiten traint, kun je genieten van de zon en het daglicht. Frisse buitenlucht en natuurlijk licht verkwikken en geven meer energie voor lichaam en geest. Zonneschijn levert de vitamine D die we nodig hebben, en de zon doet iedereen goed. Zelfs als die verstopt zit achter wat wolken.

* Variatie in je training
Buiten trainen biedt veel meer afwisseling. Zo doen we oefeningen waarbij je gebruik maakt van je eigen lichaamsgewicht, wat naast kracht ook goed is voor je coördinatie en evenwicht. Daarnaast gebruiken we ook bankjes en hekken in het park. Daarnaast neem ik ook sportattributen mee, zoals kettlebells en elastieken.

* Sporten met elkaar
In een sportschool zijn vaak maar een beperkt aantal apparaten, en kun je dus niet zo gemakkelijk dezelfde training met een groep doen. Terwijl je juist energie krijgt van samen sporten! Bij de bootcamp light helpen we elkaar, en stimuleren we elkaar.*

Sporten voor senioren

De Bootcamp light is vooral voor mensen van 40+. Dat is natuurlijk nog niet senior, maar dit is wel de groep die ook het meest geschikt is voor senioren. En juist bij het ouder worden is sporten belangrijk. Lichamelijke activiteit en lichaamsbeweging kun je helpen gezond, energiek en onafhankelijk te blijven als je ouder wordt. Veel volwassenen van 65 jaar en ouder brengen gemiddeld 10 uur of meer per dag zittend of liggend door, waarmee zij de meest sedentaire leeftijdsgroep zijn. Als je niet actief blijft, kunnen veel dingen die je altijd graag deed en als vanzelfsprekend beschouwde, een beetje moeilijker worden. Het kan moeilijk worden om eenvoudige dingen te doen, zoals met de (klein-)kinderen spelen, naar de winkel lopen, vrijetijdsactiviteiten en afspreken met vrienden. Je kunt pijn beginnen te krijgen die u vroeger niet had, het herstel gaat minder vlot en misschien krijg je uiteindelijk zelfs minder energie om nieuwe dingen te ondernemen. Door te blijven sporten - of het sporten weer op te pakken - blijf je gezond en sterk. En dat is ook goed voor je zelfvertrouwen.
voor vrouwen
voor vrouwen

Rekken en strekken is ook belangrijk

We besteden bij de Bootcamp Light van YourGoals altijd aandacht aan een warming-up en cooling-down. We brengen de hartslag langzaam omhoog, en tenslotte weer naar beneden. Ook besteden we aandacht aan stretch oefeningen. Rekken houdt de spieren soepel, sterk en gezond. Die soepelheid hebben we nodig om een groot bewegingsbereik in de gewrichten te behouden. Zonder rekoefeningen verkorten de spieren en worden ze gespannen. Als je dan een beroep doet op de spieren voor activiteit, zijn ze minder sterk en niet in staat om zich volledig uit te strekken. Je loopt meer kans op gewrichtspijn, verrekkingen en spierschade. Door goed te stretchen voorkomen we dat.

Oefeningen bij de Bootcamp voor beginners

Bij de bootcamp werken we veel met circuitjes waar mensen alleen een oefening uitvoeren, of in kleine groepjes. En alle oefeningen kunnen aangepast worden naar het niveau dat iemand aan kan. Dat is het fijne van de manier waarop ik les geef. Ik ben geen drill sergeant. Ik stimuleer mensen om hun grenzen op te zoeken zonder dat ze het door hebben, door het juiste niveau te zoeken van iemand en van daaruit iemand sterker en fitter te maken. Er wordt altijd vanuit één plek in het park getraind, en er wordt veel samengewerkt.
Voorbeelden van oefeningen die veel gedaan worden zijn squats, lunges, push-ups, hardlopen, huppelen, touwtje springen, planken, burpees. We gebruiken hierbij soms gewichtjes of ons eigen lichaamsgewicht, en we maken gebruik van het park zelf, met bankjes, hekjes, etc
voor vrouwen

FAQs

Hoe ziet een Bootcamp voor beginners eruit?

Speelse, uitdagende, maar toch ontspannen trainingssessies in één van de Amsterdamse parken.
Een uur dat geheel focust op krachttraining en conditie. Tijdens dit uur wordt er gebruik gemaakt van kettlebells, elastieken, banken, hekken en je eigen lichaamsgewicht.
Veel lol en plezier en een voldaan gevoel aan het eind van de les.

Voor wie is de Bootcamp voor beginners?

Voor iedereen. Maar vooral als je nieuw bent met sporten, een blessure hebt gehad, 40+ bent en wilt sporten op je eigen niveau

Wat is het voordeel van de Bootcamp voor beginners?

Je kunt sporten op je eigen niveau. De training wordt altijd zo gemaakt dat er verschillende mogelijkheden zijn voor verschillende niveaus. Ook sport je met een groep mensen waardoor je sneller gemotiveerd bent om te komen. En we zorgen ervoor dat het naast hard werken ook gezellig is.

Wat neem ik mee naar een training?

Een flesje water en eventueel een handdoek. Verder zorgen wij voor alle spullen. Laat je sieraden thuis en trek kleding en schoenen aan waar je makkelijk in kan bewegen. Voor de zekerheid een regenjas meenemen kan nooit kwaad in Nederland.

Wat zijn de kwalificaties van de trainers bij YourGoals?

Alles trainers hebben minstens en Sport&Bewegen niveau 4 opleiden, ALO of vergelijkbaar in combinatie met aanvullende certificaten zoals: AALO fitness trainer, Strength coach Eleiko, Functional trainer Eleiko, Voedingsdeskundige Chivo, NASM, MILO. Als trainers blijven we ook ontwikkelen op het gebied van sport, voeding en mentale ondersteuning

Hoelang duurt een trainingssessie?

Een trainingssessie is 60 minuten.

Hoe vaak in de week moet ik trainen?

Je wilt in ieder geval 3-4 keer in de week aan het sporten zijn of intensief in beweging. Dus je kunt zo vaak komen trainen of de Bootcamp voor beginners combineren met een flinke wandeling, hardlopen of iets wat bij jou past qua sporten.

Ben ik fit genoeg voor een Bootcamp voor beginners?

Ja sowieso! Dat is het fijne aan de Bootcamp voor beginners. Iedereen kan hier aan meedoen. Heb je nog nooit gesport, ben je herstellende van een blessure, heb je arthrose of wil je niet meer sporten met hele fanatieke mensen. Dan is deze training ideaal. Iedereen sport op eigen niveau en daarnaast is het ook erg gezellig.

Kan ik iemand meenemen naar de training?

Ja zeker weten! Je mag altijd iemand meenemen. Laat het altijd van tevoren weten zodat de trainer weet wie er komen.

Wat kost de Bootcamp voor beginners?

Je kunt al sporten vanaf € 25,- per maand. We hebben verschillende abonnementen en een rittenkaart afhankelijk van hoe vaak je wilt komen trainen.

Gaat de training door bij slecht weer?

In principe gaat de training altijd door. Alleen bij storm, onweer of gladheid niet. Op kou en regen kun je je heel goed kleden. En mijn ervaring is dat het aantal trainingen waar het echt slecht weer is, vallen echt reuze mee. Een voordeel van sporten met slecht weer is dat je je na de training extra voldaan voelt!

Kan ik een proefles volgen?

Per training doen er maximaal 15 mensen mee. Op deze manier krijgt iedereen evenveel aandacht.

Ik ben nog geen 40+, kan ik toch meedoen?

De leeftijd is eerder een richtlijn, maar zeker geen regel. Naarmate je wat ouder wordt, wordt de stap om iets nieuws te proberen op het gebied van sport groter. Je hebt immers sneller blessures, en herstellen duurt langer. Ik wil die stap kleiner maken, door je welkom te heten in een groep waarin je je fijn en veilig voelt. Met mensen die in dezelfde situatie zitten: we zijn nog niet topfit, maar willen dat best worden. Bovendien is het gezellig met de groep, en regelmatig drinken we na afloop nog gezellig een bakje koffie.

Kan ik met de Bootcamp voor beginners afvallen?

Wanneer je regelmatig meedoet met de bootcamps, is het zeker mogelijk om af te vallen. Je wordt sowieso fitter en sterker, en meestal ook strakker. Je eigen inzet tijdens de lessen is natuurlijk belangrijk. Zorg dat je zo vaak mogelijk komt. Ik raad ook aan om je voeding eens kritisch onder de loep te nemen. Daar kan ik je bij helpen. Wanneer je dat ook aanpakt, zie je veel sneller resultaat. Op iedere leeftijd!

Is het de bedoeling dat ik op een gegeven moment doorstroom naar een bootcamp voor gevorderden?

Nee, dat is niet nodig. Bij een bootcamp kun je de training meestal zelf zo zwaar maken als je zelf wil. Door een hoger bankje te kiezen, een plank met je knieën van de grond te doen of door harder te lopen bijvoorbeeld. Daarom kun je ook binnen deze groep flink groeien. Natuurlijk kun je altijd kijken of de Fit & Safe bootcamp iets voor je is, maar je kunt ook lekker in je eigen vaste groep blijven.

Ik weet niet of ik mee kan komen, kan ik het een keer uitproberen?

Een proefles is bij YourGoals altijd gratis. Kom het dus gewoon eens proberen. Wedden dat het heel erg meevalt? Sporten verhoogt de aanmaak van endorfinen in je lichaam, waardoor je je gelukkiger voelt. Voor je het weet zit jij ook op bootcamp!

BEKIJK ONZE FIT & SAFE VIDEO

WHAT ZEGGEN DE FIT & SAFE VROUWEN

Meld je vandaag aan voor een

GRATIS TRAINING

Doe nu mee met de Fit & Safe Workout van YourGoals.
 Combineer HIIT met zelfverdeHdiging. Ideaal voor fitte vrouwen die aan hun fitheid en zelfvertrouwen willen werken.
PAK HIER JE GRATIS TRAINING
© 2021 by YourGoals | All rights reserved. Powered by Orion | Online Course & Coaching Marketing Agency.
checkmark-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram