×
Meld je vandaag aan voor een

GRATIS TRAINING

Doe nu mee met de Fit & Safe Workout van YourGoals. Combineer HIIT met zelfverdediging. Je wordt niet alleen fit, jij staat als vrouw in Amsterdam straks ook je mannetje!

WERK AAN JE LIJF, CONDITIE & ZELFVERTROUWEN

 

GECERTIFICEERDE TRAINER, VEILIG TRAINEN

 

FLEXIBLE ABONNEMENTEN, GEEN KLEINE LETTERTJES

 

GEGARANDEERDE RESULTATEN

START VANDAAG MET
EEN GRATIS TRAINING.
Maximaal 12 vrouwen per groep
An error occur while processing...
Home
/
Zelfverdediging Vrouwen in Amsterdam

WIJ WERKEN SAMEN MET:

ZIJ VINDEN HET SUPER TOF

YourGoals helpt mij
met my goals.
De trainingen van Miou zijn afwisselend en nooit saai. Ze weet iedereen persoonlijk te motiveren en hun eigen doelen te bereiken. Door de laagdrempeligheid van de lessen wil je juist komen als je even niet lekker in je vel zit, want Miou sleept je daar gelijk weer uit
- Puck
De Fit & Safe trainingen
van Miou brengen enorm
veel positiviteit in mijn
leven.
Miou is een betrokken en energieke coach die elke training gevarieerd weet te maken en je stimuleert om telkens tot het uiterste te gaan.
- Janneke
De Fit & Save training
is een geweldige
combinatie van Bootcamp
en zelfverdediging.
Je werkt in de training aan je conditie, kracht en zelfvertrouwen. Ik voel dat ik zelfverzekerder ben en lekkerder in mijn vel zit. - Lisanne
- Lisanne

Zelfverdediging in Amsterdam voor vrouwen

Sun Tzu, schrijver van The Art of War, schreef: "De hoogste kunst van oorlog is om de vijand te overmeesteren zonder te vechten." Dat is niet altijd mogelijk. En dan is het beter om wat zelfverdedigingstechnieken onder de knie te hebben. Voor het geval dát. Daarom combineer ik mijn workouts met deze technieken. Zelfverdediging in Amsterdam, voor vrouwen.
voor vrouwen
voor vrouwen

Zelfverdediging voor alle Amsterdamse vrouwen

De voordelen van het opnemen van zelfverdedigingstechnieken als onderdeel van mijn bootcamps en personal training:

* Het zelfvertrouwen van vrouwen neemt toe
* Het houdt je veilig wanneer je buiten bent, of dat nu een onbekende plek is of het park waar je elke dag doorheen fiets
* Het zal de afhankelijkheid van anderen verminderen
* Je wordt gezonder en fitter, door lichaamsbeweging spiertraining
* Het leert omgaan met gevaarlijke situaties die worden veroorzaakt door vreemden

De kennis van technieken geeft je een grotere kans van slagen wanneer het op echte zelfverdediging aankomt

Waarom is zelfverdediging voor vrouwen belangrijk?

Uit onderzoek blijkt dat 45% van alle vrouwen in Europa fysiek geweld heeft meegemaakt. Bijna driekwart (73%) is ooit seksueel geïntimideerd. Ik vind het heel belangrijk dat iedere vrouw in Amsterdam zonder angst over straat durft, ook in het donker. En dat iedere vrouw voor zichzelf durft op te komen in iedere situatie (zowel werk als privé). En doordat je een aantal simpele trap en stoot technieken leert, voel je je sterker en zelfverzekerder en geeft een enorme boost. En op het moment dat je je zekerder voelt, is de kans kleiner dat je iets overkomt. Ook het trainen als vrouwen onder elkaar creëert een gevoel van verbondenheid waardoor je ook meer met elkaar dingen kunt delen. Geweld tegen vrouwen komt helaas nog steeds voor, dus laten we er sterk tegenover staan.
voor vrouwen
voor vrouwen

Welke technieken leer ik bij zelfverdediging voor vrouwen van Yourgoals Amsterdam

Bij de Fit & Safe bootcamp doen we oefeningen die de meeste andere bootcamps ook doen, zoals squats, lunges, push-ups, hardlopen, huppelen, touwtje springen, planken, burpees. Dit doen we met gewichten, maar we maken ook gebruik van bankjes, hekjes enz. Daarnaast besteden we aandacht aan zelfverdedigingstechnieken. Zo leer je de kruistrap, afhoudtrap, knietjes, hamerstoten, ellebogen, etc. Ook gebruiken we soms bokshandschoenen en trapkussens. Deze technieken leer je ook bij personal training of small group training (als je dat wil tenminste). Wanneer je als vrouw met een fysieke aanval van een man te maken krijgt, delf je qua kracht meestal het onderspit. De slimme technieken die je leert zijn daarop aangepast. Verrassingselementen en het leren herkennen van zwakke plekken - en sterke kanten van jezelf - zijn bijvoorbeeld onderdelen van de training. Je hoeft dus niet topfit of heel sterk te zijn!

Niet alleen vechttechnieken

Zelfverdediging gaat niet alleen over het afweren van een potentiële aanval. Ook in het dagelijks leven kun je het toepassen, en zorgt het vaak voor een enorme piek in je zelfvertrouwen. Denk bijvoorbeeld aan de focus op grenzen stellen, assertiviteit, omgaan met alledaagse dingen. In het dagelijks leven - zowel thuis als op de werkvloer - moet je ook voor jezelf opkomen. En daar moet je sterk voor in je schoenen staan. Met de zelfverdediging voor vrouwen in Amsterdam, zoals ik die in mijn workouts opneem, lukt jou dat ook. Samen met mentale ondersteuning, die je van mij krijgt, maar ook van de groep waarmee je traint.
voor vrouwen
voor vrouwen

Waar kun je nu al aan werken?

Laten we duidelijk zijn: mocht je ooit in de situatie komen waarbij zelfverdediging nodig is, dan is dit niet jouw schuld. Niet omdat je in het donker buiten bent, niet omdat je je uitdagend kleedt, niet omdat je een drankje teveel op hebt. Tenzij je zelf actief een conflict uitlokt, moet jij kunnen doen wat jij wil doen. Al wil je met een tangaslip op rolschaatsen door het Vondelpark, anderen (mannen) hebben je met rust te laten.
Mocht je wel in een situatie terechtkomen waar je voor jezelf op moet komen, kun je misschien eens kijken of deze suggesties je kunnen helpen.


* Loop (fiets/rolschaats in tanga) met zelfvertrouwen, ook als je het niet zo voelt. Hoofd omhoog, schouders recht en borst vooruit. Zie je iemand waar je de kriebels van krijgt, versnel niet je pas, maar geef die persoon een knikje met je hoofd en zeg eventueel iets als ‘hey’. Vriendelijk, met vaste stem. Loop door, om duidelijk te maken dat het geen uitnodiging voor een gesprek is. Het initiatief ligt dan bij jou.

* Spreekt iemand je op een nare toon aan, probeer dan confrontatie uit de weg te gaan. Geef ze geen ongelijk, ga niet respectloos met ze om, daag ze niet uit, probeer ze niet te controleren, bedreig ze niet. Ruzie maken met een agressor geeft ze alleen maar de emotionele energie om een volledig gevecht te beginnen. Praat rustig en vergroot kalm de afstand. Als dat natuurlijk mogelijk is.

Elke vrouw leert zelfverdediging (als ze dat wil)

De technieken voor zelfverdediging voor vrouwen zijn voor elke vrouw goed om te kennen, ongeacht de leeftijd. Op elke leeftijd kan je iets ongewenst overkomen. Vergeet niet dat we ons richten op een fysieke aanval, maar ook op je weerbaarheid in het dagelijks leven. Jong en oud, elke vrouw heeft hier wat aan.
voor vrouwen

FAQs

Hoe ziet een Fit & Safe bootcamp training eruit?

Speelse, uitdagende, maar toch ontspannen trainingssessies in één van de Amsterdamse parken.
Een uur dat geheel focust op krachttraining, conditie en zelfverdedigingstechnieken. Tijdens dit uur wordt er gebruik gemaakt van kettlebells, elastieken, trapkussens en je eigen lichaamsgewicht. De oefeningen bestaan voornamelijk uit natuurlijke lichaamsbeweging zoals rennen, springen, trekken en duwen.
Veel lol en plezier en een voldaan gevoel aan het eind van de les.

Voor wie is de Fit & Safe bootcamp training?

De training is speciaal voor vrouwen.

Wat is het voordeel van de Fit & Safe bootcamp training
Naast dat je sterker en fitter wordt van de trainingen kun je ook je frustratie erin kwijt en krijg je meer zelfvertrouwen omdat wij kracht en conditieoefeningen combineren met zelfverdedigingstechnieken.
En omdat je samen in een groep traint ben je sneller gemotiveerd om te komen.

Wat neem ik mee naar een training?

Een flesje water en eventueel een handdoek. Verder zorgen wij voor alle spullen. Laat je sieraden thuis en trek kleding en schoenen aan waar je makkelijk in kan bewegen. Voor de zekerheid een regenjas meenemen kan nooit kwaad in Nederland.

Wat zijn de kwalificaties van de trainers bij YourGoals?

Alles trainers hebben minstens en Sport&Bewegen niveau 4 opleiden, ALO of vergelijkbaar in combinatie met aanvullende certificaten zoals: AALO fitness trainer, Strength coach Eleiko, Functional trainer Eleiko, Voedingsdeskundige Chivo, NASM, MILO. Als trainers blijven we ook ontwikkelen op het gebied van sport, voeding en mentale ondersteuning.

Hoelang duurt een trainingssessie?

Een trainingssessie is 60 minuten.

Hoe vaak in de week moet ik trainen?

Je wilt in ieder geval 3-4 keer in de week aan het sporten zijn of intensief in beweging. Dus je kunt zo vaak komen trainen of de Fit & Safe bootcamp training combineren met een flinke wandeling, hardlopen of iets wat bij jou past qua sporten.

Ben ik fit genoeg voor een Fit & Safe bootcamp training?

Dat ligt eraan. Heb je nog nooit gesport of ben je net begonnen, dan is deze training niet geschikt. Dan is de Bootcamp voor beginners meer geschikt.
Heb je ervaring met sporten, ben je al fitter en op zoek naar een nieuwe uitdagende training dan is de Fit & Safe bootcamp iets voor jou.

Kan ik een vriendin meenemen?

Ja zeker weten! Je mag altijd iemand meenemen. Laat het altijd van tevoren weten zodat de trainer weet wie er komen.

Wat kost de Fit & Safe bootcamp training?

Je kunt al sporten vanaf € 37,50 per maand. We hebben verschillende abonnementen en een rittenkaart afhankelijk van hoe vaak je wilt komen trainen.

Gaat de training door bij slecht weer?

In principe gaat de training altijd door. Alleen bij storm, onweer of gladheid niet. Op kou en regen kun je je heel goed kleden. En mijn ervaring is dat het aantal trainingen waar het echt slecht weer is, vallen echt reuze mee. Een voordeel van sporten met slecht weer is dat je je na de training extra voldaan voelt!

Hoeveel deelnemers trainen er per Fit & Safe bootcamp training?

Er zijn maximaal 12 deelnemers per training. Op deze manier krijgt iedereen veel aandacht en kun je sneller resultaat boeken.

Kan ik een proefles volgen?

Zeker. Een proefles is gratis. Je kunt je meteen aanmelden voor een proefles of je kunt een whatsapp bericht sturen. Dan plannen we het zo snel mogelijk in.

Maakt het leren van zelfverdediging je niet juist bang?

Nee! Uit diverse onderzoeken is gebleken dat vrouwen die meer zelfvertrouwen hebben, minder vaak aangevallen worden. Dat zelfvertrouwen komt ergens vandaan, en dat is niet altijd uit het karakter. Zelfs de meest zelfverzekerde persoon bevindt zich wel een keer in een ongemakkelijke situatie, waar je onverwachts alleen bent, of op een plek die je niet kent en die niet prettig aanvoelt, of in gezelschap van iemand waar je je niet prettig bij voelt. Wanneer je weet wat je eventueel kán doen, mocht de situatie uit de hand lopen, voel je je meteen zekerder. En dan is de kans dat daadwerkelijk iets gebeurt dus juist minder.

Moet ik fit zijn om zelfverdediging te leren?

Je hoeft zeker nog niet fit te zijn. Je kunt altijd meekomen met de Fit & Safe bootcamps, waar ik veel circuitjes doe. Je kiest je eigen tempo. We zorgen ervoor dat je de oefeningen kunt doen op jouw niveau zodat jij het meeste uit deze training kan halen. In de groep trainen mensen met verschillende niveaus en iedereen kan meekomen. Bij personal training natuurlijk helemaal. Je wordt fit door te sporten, en hierdoor wordt je ook steeds sterker en zelfverzekerder. Wacht dus niet tot je ‘wat fitter bent’, begin gewoon!

Waar kan ik zelfverdediging voor vrouwen leren in Amsterdam?

Mijn trainingen zijn altijd buiten, in de parken van Amsterdam. De buitenlucht geeft een extra boost aan iedere training. Daarnaast is het goed voor je weerstand. We zitten al genoeg binnen! Meld je hier direct aan voor een gratis proeftraining bootcamp ‘Fit & Safe’, of hier voor een kennismakingssessie voor personal training.

Leer je hier ook vechtsporten?

Bij de Fit & Safe bootcamp, en als je wilt ook bij de personal training, leer ik je zelfverdedigingstechnieken aan als onderdeel van de trainingssessies die we doen. In sommige gevallen komen die technieken van een vechtsport, maar ik leer je geen Krav Maga of boksen. Het duurt lang voordat je die sporten echt onder de knie hebt, terwijl je je met een aantal eenvoudige, maar doeltreffende technieken al uit een benarde situatie kunt helpen.

BEKIJK ONZE FIT & SAFE VIDEO

WHAT ZEGGEN DE FIT & SAFE VROUWEN

Meld je vandaag aan voor een

GRATIS TRAINING

Doe nu mee met de Fit & Safe Workout van YourGoals.
 Combineer HIIT met zelfverdeHdiging. Ideaal voor fitte vrouwen die aan hun fitheid en zelfvertrouwen willen werken.
PAK HIER JE GRATIS TRAINING
© 2021 by YourGoals | All rights reserved. Powered by Orion | Online Course & Coaching Marketing Agency.
checkmark-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram