Zo laat je je water beter smaken

Ik ben gek op water en drink bijna niks anders. Maar ik hoor geregeld van mensen dat – wanneer ze het voor het kiezen hebben – toch frisdrank, limonade of een sportdrankje prefereren. Om het drinken van water voor iedereen aantrekkelijk te maken, hierbij vier tips om een glas water spannender te maken!  

Geef je water pit

Snij twee citroenen in vieren en snij vervolgens twee centimeter gember in kleine stukjes. Stop dan de stukken citroen en gember in een fles, voeg er een liter water aan toe en klaar!Tip: Wil je in een korte tijd meer smaak aan je water toevoegen? Rasp de citroenschil en de gember.

Appeltaart 

Schil een appel en snij deze in kleine stukjes. Doe dit samen met twee kaneelstokjes in een kan of fles en voeg vervolgens een liter water toe.

Fris en groen

Snij een halve komkommer in dunne plakjes, doe dit met een paar blaadjes basilicum in een kan of fles en voeg een liter water toe.

Rood en zoet

Neem een handjevol aardbeien en framboos, snij de vruchten in halfjes en stop ze in een kan of fles met een liter water.


Extra tips: wanneer je de ingrediënten langer laat trekken, wordt de smaak van het water sterker. Dit resultaat kun je trouwens ook bereiken door de fruit of groente de prakken. Door het prakken komt er namelijk meer smaak vrij. 

Geniet ervan!

Photograph by Tirza van Dijk