×
HOME
/
BLOG
/

Waarom doelen stellen zo belangrijk is

doelen stellen. Een schrift met als voorbeeld tekst:
Wish for it
Hope for it
Dream for it
But by all means do it

In het leven heb je — heel simpel gezien — twee keuzes: je leeft het leven van een ander of je leeft je eigen leven. Hiermee bedoel ik eigenlijk te zeggen dat, wanneer je geen doelen, normen en waarden hebt in het leven, je geleefd zult worden door het leven en door de mensen om je heen. If you stand for nothing, you’ll fall for everything. Daarom zou iedereen aan de slag moeten met doelen stellen. 

Op het moment dat je doelen stelt neem je verantwoordelijkheid over je eigen leven. Met verantwoordelijk bedoel ik trouwens niet meteen dat je nooit meer plezier kunt hebben of dat je niet meer kunt genieten. Verantwoordelijk betekent voor mij dat je weet waar je naartoe wilt werken. Op het langer termijn is dit een droom of visie en op korte termijn geeft het motivatie om ermee aan de slag te gaan. Ook zorgt het stellen van doelen ervoor dat je gefocust ergens naartoe werkt en het helpt om je tijd zo in te delen dat je het meest uit je leven kunt halen.


Doelen stellen is meten

Zodra je scherpe en duidelijk omschreven doelen stelt, kun je deze meetbaar maken. Dat is fijn, want aan de hand van je gemeten resultaten kun je vaststellen of er vooruitgang is geboekt op de punten die vroeger onveranderlijk leken. Dit zal je zelfvertrouwen en eigenwaarde verbeteren.

Drijfveer om jouw doelen te stellen

Heb je eerder wel eens prachtige doelen gesteld, maar had je niet voldoende motivatie om het vol te houden? Had je het gevoel dat er een knop om moest En wat maar niet lukte? Waarschijnlijk ligt dit niet helemaal niet aan het gebrek aan motivatie, maar eerder aan het gebrek aan drijfveer. Een drijfveer kan bijvoorbeeld zijn; spelen met je (klein)kinderen, genieten van het leven met je partner of vrienden of gezond oud worden. Een drijfveer is zeer persoonlijk en dus voor iedereen anders en het is van belang om erachter te komen wat die van jou is. 

Zodra je je drijfveer hebt gevonden ga je de bijbehorende doelen stellen. Doelen waar jij achter staat, waar jij je goed bij voelt en waar jij aan wilt werken. Als je dit doet zul je merken dat je deze gemakkelijker zal behalen.

Is het gelukt om om je drijfveer te vinden en op te schrijven? Ga dan nu verder met het maken van doelen in mijn blog: In 7 stappen doelen stellen.

Vind je het lastig om hier alleen mee aan de slag te gaan. Dan help ik je graag! Maak op mijn personal training pagina een afspraak voor een intake gesprek en dan gaan we er samen mee aan de slag.

Vraag vandaag een gratis intake aan.
Vraag de intake aan en ontdek wat je doelstellingen zijn en hoe je deze het beste kan behalen.
Gratis Intake
© 2021 by YourGoals | All rights reserved. Powered by Orion | Online Course & Coaching Marketing Agency.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram