Mijn favoriete pompoensoep met zoete aardappel

Ik ben gek op soep. Het is gezond, het vergt geen ingewikkelde kookkunsten en je kunt er een aantal dagen van genieten door het op te warmen.
En ik ben niet alleen gek op soep, maar ook op pompoen. Daarom dit keer: pompoensoep! 

 

Ingrediënten (6 kommen)

3 uien

6 teentjes knoflook

1 flespompoen

2 zoete aardappelen

3 el olie (ik heb zonnebloemolie gebruikt)

½ prei

1 el gemberpoeder

½ el cayennepeper

1 el paprikapoeder

1 el kurkuma

270 ml kokosmelk (fairtrade)
1 liter groentebouillon

peper en zout


Nodig

Staafmixer
Grote Soeppan

 

Bereiding

Schil de pompoen en aardappelen met een dunschiller, verwijder de pitten uit de pompoen en snij de groenten vervolgens in grove stukken. Verhit de olie in je soeppan en fruit de ui, knoflook en kruiden voor één minuut. 

Voeg dan de pompoen, zoete aardappel en prei toe. Roer alles goed door en bak dit vijf minuten. Schenk vervolgens de groentebouillon erbij en breng alles aan de kook. Wanneer het eenmaal kookt zet je het vuur laag en laat je de soep nog twintig tot dertig minuten zachtjes doorkoken.

Pak dan de staafmixer en pureer de soep tot een glad mengsel.
Tip: de soep krijgt een extra bite wanneer je een paar stukken pompoen en zoete aardappel ongepureerd laat. Voeg peper en zout toe naar smaak en verdeel de soep over zes kommen.

Bij deze soep eet ik er zelf altijd wat erbij, zoals wat stukjes brood of hartige taart.

 

Eet smakelijk!

 

Voedingswaarden per kom

De verhouding is 56% Koolhydraten / 38% Vet / 6% eiwitten

Calorieën (kcal) 317

Eiwitten (g) 5

Koolhydraat (g) 47

Waarvan suikers (g) 10

Vezels (g) 7

Vet (g) 14

Waarvan verzadigd (g) 8

 

Dit recept is gebaseerd op het recept van ohmyfoodness
https://www.ohmyfoodness.nl/recipe/pompoensoep-met-zoete-aardappel-en-kurkuma?cn-reloaded=1