Heerlijke gezonde wortel-bloemkoolsoep

Ik ben gek op soep. Het is lekker, enorm gezond en praktisch. Door soep krijg je namelijk op een simpele, snelle manier veel groenten en voedingsstoffen binnen.

Bovendien kun je soms wel vijf dagen van een gemaakte portie genieten. Deze wortel-bloemkoolsoep is een van mijn persoonlijk favorieten.
Het is geheel plantaardig en trouwens heerlijk met een stukje vers brood erbij. 

Ingrediënten (4 grote kommen)

– 2 el olie naar keuze (mijn voorkeur gaat uit naar zonnebloemolie)
– 2 uien
– 4 tenen knoflook
– 2 el rode curry pasta
– 400 gr Wortel / ongeveer 5 wortels
– 1 hele bloemkool
– ½ prei
– 1 blik fairtrade kokosmelk (270 ml)
– 1 blik kikkererwten (400gr)
– ½ el gemberpoeder
– ½ el kurkuma
– 1 liter groentebouillon
– evt. peper en zout
– handje taugé
– pompoen- en zonnebloempitten (ong. 20 gr in totaal)

Keukenspullen

Staafmixer  

Bereiding

Snij je bloemkool en wortel in stukken, snipper de ui en snij de knoflook fijn. Verhit de olie in je soeppan en fruit de ui, knoflook, currypasta en kruiden voor één minuut.
Leg twee volle handen met bloemkoolroosjes apart.

Gooi de wortel en bloemkool in de pan en bak dit voor 5 minuten (zorg ervoor dat het niet aanbrandt).  

Voeg de bouillon en kokosmelk toe en laat de soep tien tot vijftien minuten zachtjes koken. Pak dan de staafmixer en pureer de soep. Doordat je bloemkool aan deze soep voegt krijgt de soep een lekkere bite.

Als laatste mogen de kikkererwten met de apart gezette bloemkoolroosjes erbij gevoegd worden in de pan.
Tip: spoel de kikkererwten altijd goed af. Laat de soep nog 5 minuten op een laag vuur staan.

Bijna klaar! Proef je soep even en voeg wat peper en zout naar smaak toe. Verdeel de soep over vier grote kommen of verdeel het over bakjes als je er meerdere dagen van gaat eten.

Strooi vlak voordat je gaat eten een beetje taugé  en de pompoen- en zonnebloempitten over je soep.  Eet smakelijk!  

Voedingswaarden per kom

De verhouding is 37% Koolhydraten / 49 % Vet / 14 % eiwitten
Calorieën (kcal) 550
Eiwitten (g) 19
Koolhydraat (g) 50
Waarvan suikers (g) 14
Vezels (g) 19
Vet (g) 30
Waarvan verzadigd (g) 13  

Dit recept is gebaseerd op het recept van Feel Good By Food. (https://www.feelgoodbyfood.nl/curry-wortel-soep-bloemkool-kikkererwten-en-tauge/)