×
HOME
/
BLOG
/

9 redenen waarom iedereen Bootcamp zou moeten proberen

Wanneer je op een doordeweekse avond door het Vondelpark loopt zie je overal mensen trainen tijdens bootcamp trainingen. Bij YourGoals zijn we ook gek op bootcamp en geven met veel plezier de trainingen.
Bootcamp kan wat intimiderend klinken, daarom geven we 9 redenen waarom iedereen eens zou moeten bootcampen!  

1. Boorcamp = buitenlucht!

Hoewel ikzelf gek ben op trainen in de frisse buitenlucht, – zelfs wanneer het regent – snap ik best dat niet iedereen deze mening deelt. Maar wist je dat er aan het trainen in de frisse buitenlucht veel pluspunten zitten? Zo verbetert je gemoedstoestand en zelfvertrouwen na slechts vijf minuten buiten zijn aanzienlijk! Daarnaast helpt trainen in de frisse lucht ook nog eens om spanning, boosheid en depressie te verminderen. Cool hè?

2. Samen trainen

Tijdens je bootcamp sessies train je in een groep. Dat is niet alleen gezellig, maar ook heel goed voor het behalen van jouw gestelde doelen. Wanneer je in groepsverband traint, motiveer je elkaar namelijk en ben je eerder bereid om verder door te gaan dan wanneer je in je eentje in de sportschool staat. Ook zorgt samen trainen voor een gevoel van saamhorigheid. Wij mensen zijn net kuddedieren en raken sneller in een depressie als we veel alleen zijn en niet bij een community horen.

3. (Nieuwe) vrienden 

Mensen die samen zweten hebben de neiging om vrienden te worden en te bonden; ze praten over problemen die ze hebben gehad met hun kinderen of op het werk met die ene gekke collega. En als je twee of drie keer in week komt trainen zie je elkaar zelfs vaker dan je huidige vrienden!

4. Met gemak tot het uiterste

Ik benoemde het al even bij punt twee: als je in groepsverband traint zul je makkelijker en eerder je grenzen opzoeken en verleggen. Wanneer je naar de sportschool gaat doe je waarschijnlijk tijdens elk bezoek dezelfde oefeningen en ben je minder snel bereidt tot het uiterste te gaan tijdens je trainingen. Tijdens een bootcamp is het mijn taak, als instructeur, om je uit te dagen en ervoor te zorgen dat de oefeningen steeds ingewikkelder worden. Dus die oefeningen waarvan je dacht dat je ze nooit zou kunnen, worden al snel mogelijk. En wanneer jij twee of drie keer per week het beste uit jezelf naar boven haalt tijdens de bootcamp trainingen, garandeer ik jou dat je in no time fitter bent. Beloofd!

5. Gezondheid

Als je een bootcamp bijwoont, omring je jezelf met mensen met een gezonde leefstijl. Doordat je samen in beweging bent, zul je algauw geïnspireerd worden om gezondere keuzes te maken en eenzelfde soort leefwijze aan te nemen als je groepsgenoten. Met andere woorden: zelfs wanneer die bootcamp les allang voorbij is, pluk jij er nog steeds de vruchten van!

6. Plezier tijdens de bootcamp

Het is bij YourGoals enorm belangrijk om plezier te hebben en tijdens elke trainingssessie wordt er gelachen. Dit is trouwens een van de redenen waarom mensen terug blijven komen.

7. Stressvermindering

Het slechte nieuws: stress lijkt een ware epidemie te zijn. Het goede nieuws: bootcamp is een geweldige manier om die stress te verminderen! Ik maak vaak mee dat er leden komen trainen, nadat ze een vreselijke dag hebben gehad op het werk of na een flinke ruzie thuis. Wanneer ze eenmaal aan het trainen zijn worden de stressgevoelens minder en gaan ze uiteindelijk naar huis met een veel fijner gevoel.

8. Je wordt gelukkiger
Goed, laten we even stilstaan bij de eerdere punten: door bootcamp krijg je meer vrienden, je wordt fitter, je hebt plezier, je bent minder gestrest en je bent gezonder. Kortom: bootcamp maakt gelukkiger! Wanneer je je blijer voelt en je beter in je vel zit, zal dit automatisch betekenen dat je meer zelfvertrouwen hebt en dit draagt uiteindelijk weer bij aan een beter liefdes- en gezinsleven.

9. Het is betaalbaar

Naast het feit dat de bootcamp trainingen bijdragen aan geluk, gezondheid en plezier zijn ze ook nog eens betaalbaar. Dit komt doordat je in een groep traint, hierdoor liggen de kosten namelijk een stuk lager dan Personal Training of Small Group Training. En zit het even een maandje financieel tegen? Ook dan is er geen man overboord, want bij YourGoals zit je niet vast aan jaarlijkse contracten. Je kunt gewoon elke maand je abonnement opzeggen.

Kom je snel eens een proefles volgen? Kijk dan snel op mijn Bootcamp pagina!

Vraag vandaag een gratis intake aan.
Vraag de intake aan en ontdek wat je doelstellingen zijn en hoe je deze het beste kan behalen.
Gratis Intake
© 2021 by YourGoals | All rights reserved. Powered by Orion | Online Course & Coaching Marketing Agency.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram