×
HOME
/
BLOG
/

7 redenen waarom sporten met vriendinnen gezond is

Niet iedereen kan zichzelf motiveren om naar de sportschool, bootcamp training of andere sport te gaan. Zeker wanneer het koud is of veel regent en je veel liever thuis blijft om lekker te Netflix-en is het super handig om een sportmaatje a.k.a. Een persoonlijke motivator te hebben. En dat is niet de enige reden waarom het fijn is om samen te sporten. Daarom: 7 redenen waarom sporten met vriendinnen een goed idee is.

1. Je beweegt meer en blijft eerder op een gezond gewicht

Virgin Active heeft onderzoek gedaan waaruit blijkt dat sporten met vriendinnen beter voor je is dan alleen trainen. In dit onderzoek is er naar de sportroutine van meer dan duizend vrouwen gekeken. De ene helft sportte samen met een vriend of vriendin en de andere helft ging alleen sporten. Wat kwam uit het onderzoek? De vrouwen die samen trainden deden het beter. Ze trainden langer, verbranden meer calorieën én gingen ook nog eens vaker trainen. Ook blijkt uit het onderzoek dat maar liefst 64 procent beter hun best doet wanneer ze samen trainen en 31 procent van de ondervraagde vrouwen bleek meer gemotiveerd te zijn om op gezond gewicht te blijven.

2. Je stressniveau gaat naar beneden

Uit een ander onderzoek (the Journal of the American Osteopathic Association) blijkt dat samen tijd doorbrengen in de sportschool of in het park je stresslevel met maar liefst een kwart(!) verlaagd. Samen sporten zorgt ervoor dat je emotionele welzijn en stress verbetert. We blijven natuurlijk groepsdierenen wij doen het goed als we anderen om ons heen hebben.

Meld je hier aan voor de GRATIS training met vriendinnen

3. Het zorgt voor een sterkere relatie

Sporten zorgt er naast je fysieke en geestelijke gezondheid ook voor dat je een sterkere band en een gezondere relatie ontwikkeld met de persoon waarmee je sport. Dit kan samen met je partner zijn, maar ook zeker met je vriendinnen. Het motto train together, stay together is dus hartstikke waar.

4. Sporten met vriendinnen: extra motivatie en competitie

Het zit in onze natuur om taken beter uit te voeren als er andere mensen in de buurt zijn. Het kan ook voor een gezonde competitie zorgen. Dit houdt je scherp en stimuleert je om net een stapje extra te zetten. Ook het samen steeds toewerken naar hogere doelen en dit succes met elkaar delen zorgt voor een extra band.

5. Vrouwen onder elkaar

Het kan best intimiderend zijn om tussen de opgepompte mannen in het gewichten 

hok te trainen. Als je op zo’n moment met vriendinnen traint sta je samen sterker en kun je elkaar steunen. De vleeskeuring waar vrouwen dagelijks mee te maken krijgen (ja, ook in de sportschool) kun je dan even loslaten, zodat je je concentreren op  je training en wat het jou oplevert, namelijk meer energie, meer zelfvertrouwen en kracht.

Meld je hier aan voor de GRATIS training met vriendinnen

6. Samen meer lol betekent samen langer leven

Als je samen met plezier traint zorg je ervoor dat je gelukkiger bent. En gelukkige mensen leven langer! Ik vind het erg belangrijk om lol te hebben tijdens de trainingen, daarom zorg ik er altijd voor dat er wordt gelachen met elkaar; even een grapje tussendoor of een gekke oefening. Niemand gaat zonder gelachen te hebben naar huis 😉

7. Samen meer zelfvertrouwen wanneer je sport met vriendinnen

Samen trainen kan ook helpen om je zelfvertrouwen een boost te geven. Zeker als je samen gaat boksen of zelfverdediging gaat doen. Bij boksen geeft het stoten en trappen een enorm sterk gevoel en je kunt al je frustratie erin kwijt. Bij zelfverdediging gaat dat nog een stapje  verder. Hier leer je namelijk ook meteen om je grenzen aan te geven, ervaringen met elkaar te delen, steun bij elkaar te zoeken en naar je onderbuikgevoel te luisteren.

Hoe fijn is het om met meer energie, meer zelfvertrouwen en meer plezier door het leven te gaan? Dus stuur nu een vriendin een bericht of bel haar en ga samen aan de slag.

Weet je niet zo goed hoe? Vul dan mijn contactformulier in! Dan help ik je.

Vraag vandaag een gratis intake aan.
Vraag de intake aan en ontdek wat je doelstellingen zijn en hoe je deze het beste kan behalen.
Gratis Intake
© 2021 by YourGoals | All rights reserved. Powered by Orion | Online Course & Coaching Marketing Agency.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram