×
HOME
/
BLOG
/

4 meditatie technieken om stress vrij door het leven te gaan

Je hoeft geen angststoornis of depressie te hebben om mediteren te overwegen. Als werkende vrouw, of je nu een kantoormedewerker, een verpleegster of een bedrijfsleider bent, heb je zeker te maken gekregen met professionele verplichtingen, deadlines en gezinsverplichtingen die je onder druk kunnen zetten. 
Hoe kun je je energie opladen in een wereld die elke dag sneller gaat? Met deze 4 meditatie technieken.

Meditatie technieken tegen stress

Iedereen heeft zich tips en trucs eigen gemaakt om weer energie te krijgen en fit te blijven, maar bij meditatie, in het bijzonder, staat het oefenen van persoonlijke en welzijnsontwikkeling tegelijk centraal. 

Het stelt je in staat om in jezelf de middelen te vinden die je gelukkig, ontspannen en tevreden kunnen maken. Door je bewust te worden van je automatismen en je fysieke gewaarwordingen te herontdekken, sta je meer in contact met wie je bent, met wat belangrijk voor jou is en maak je keuzes door naar jezelf te luisteren. 

Een drukke vrouw zijn is geen obstakel in de meditatie, het is namelijk een oefening die gemakkelijk kan worden aangepast aan een actieve levensstijl.

Het is mogelijk om op elk moment van de dag te mediteren en geleidelijk aan wordt dit een tweede natuur. Die je ondersteunt en je in staat stelt om de dagelijkse druk te beheersen en meer besef van je prioriteiten te hebben. 

4 meditatie technieken die je regelmatig zou moeten doen

1. Let op je ademhaling

Terwijl je buiten traint, zoek een rustige plek om 10 minuten lang comfortabel te zitten. Let op je ademhaling als je inademt, voel de sensatie op het puntje van je neus op als de lucht je lichaam binnenkomt.

Blijf normaal ademen. Voel het uitzetten van je longen als ze zich met lucht vullen en hun samentrekking met de uitademing. Ga op deze manier verder met het observeren van de beweging van je ademhaling gedurende 10 minuten.

De eerste paar keer dat je mediteert, kun je merken dat je gemakkelijk wordt afgeleid in plaats van je te concentreren op je ademhaling. Let op deze innerlijke afleiding, door te oefenen, kun je op den duur je focus langer vast.

2. Observeer je gedachten

Het gaat om het innemen van een observerende positie over de ideeën die ontstaan en verdwijnen in je geest. Mindfull zijn met je gedachten is een kwestie van het observeren van de gedachten en beelden die voorbijgaan.

Als je gedachten uit negatieve dingen bestaan zoals schuld, schaamte of schuld, is het voldoende om het te noteren.

Door dit te doen, ben je weer aanwezig en kun je ervoor kiezen om je terug te trekken van deze gedachten en rustig te blijven observeren.

Deze oefening versterkt de ervaring dat je je geest volledig onder controle kan houden.

3. Observeer je emoties in deze meditatie techniek

Net als gedachten, komen en gaan gevoelens. Het is voor veel mensen een grotere uitdaging  om emoties te observeren dan gedachten zonder erdoor gevangen te worden. Het benoemen en opschrijven kan helpen bij het onderscheiden van de verschillende soorten emoties. 

4. Besteed aandacht aan de sensaties in het nu

Een wandeling maken, een douche nemen, een hapje eten zijn allemaal gelegenheden voor mindfulness. Besteed aandacht aan de verschillende ervaringen, sensaties en waarnemingen van het huidige moment.

Mediteren is een kans om jezelf te bevrijden van de beperkingen van anderen en de omgeving. Het ontwikkelt je creativiteit, communicatie, positieve instelling en je welzijn.

Vraag vandaag een gratis intake aan.
Vraag de intake aan en ontdek wat je doelstellingen zijn en hoe je deze het beste kan behalen.
Gratis Intake
© 2021 by YourGoals | All rights reserved. Powered by Orion | Online Course & Coaching Marketing Agency.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram