×
HOME
/
BLOG
/

4 tips om met een pester te communiceren

tips om te communiceren met een pester.

Veel volwassenen kunnen op momenten in hun leven nog te maken krijgen met pesten. Het kan een intimiderende buurman, collega, baas, familielid, of zelfs een controlerende partner zijn. Hoewel praten met iemand die je leven tot een ellende maakt misschien niet zo'n goed idee lijkt, is communicatie een succesvolle strategie om pestproblemen op te lossen. Daarom geef ik je een aantal tips om met een pester te communiceren.

Hoe moet je met een pester communiceren?

Hoewel het doelwit je uiterlijk, huidskleur, handicap, seksualiteit, of wat dan ook aan jou zal zijn, heeft de werkelijke reden waarom je gepest wordt niets met jou te maken.

Je hebt niets verkeerd gedaan, en er is niets dat je hoeft te veranderen. Waarom pesten mensen anderen dan? Hier zijn enkele van de meest voorkomende redenen:

Om om te kunnen gaan met een stressvolle gebeurtenis in hun leven

  • Ze voelen zich onzeker, dus richten ze zich op iemand anders
  • Jaloezie
  • Bang dat ze er niet bij zullen horen en niet geaccepteerd zullen worden door anderen

Hoe ga je om met pestsituaties?

  1. Vermijd de situatie waar mogelijk, maar laat het niet merken.  
  2. Ook al zal het een uitdaging zijn, maar negeer elk ongepast gedrag, ook al probeert diegene je in verlegenheid te brengen.
  3. De draak met je steken is een go-to gedrag voor pestkoppen, maar haal hier de angel uit en lach mee. 

4 tips om met een pester te communiceren

Eén op één

Het is altijd beter om alleen met de pester te praten, vooral als een groep mensen je aan het pesten is. Apart met de "leider" praten kan een andere dynamiek hebben, omdat pesters de neiging hebben zich zo te gedragen voor positieve bekrachtiging. 

Vermijd schreeuwen

Zelfs als je boos en emotioneel bent, wordt geen enkele kwestie ooit opgelost door ruzie te maken. Ook al klinkt het misschien cliché, dit werkt wel, neem even de tijd om te kalmeren, haal diep adem en ga dan verder. 

Reageer niet op geschreeuw

Dit gaat hand in hand met de vorige tip. Het is waarschijnlijker dat de pester begint te schreeuwen. Als ze dat doen, stop dan met praten; als ze uitgesproken zijn, praat dan normaal en kalm. Zo kunnen ze geleidelijk hun stem verlagen, en neem jij meer controle over de situatie.  

Vermijd hen de les te lezen

Om communicatie met een pester te laten werken, moeten beide partijen even betrokken zijn. De pestkop de les lezen verlaagt elke kans om dingen op te lossen en ontmoedigt tweerichtingscommunicatie.

Wees een goede luisteraar; vraag hen hoe het met hen gaat en of je iets gedaan hebt waardoor ze van streek zijn geraakt. Leg dan uit hoe je je voelt en hoe hun gedrag je stoort. 

Als je een goede reden hebt, aarzel dan niet om op te treden en je mannetje te staan als dat nodig is. 

Praten met iemand die je leven tot een hel maakt kan eng zijn. Maar goede communicatie kan je helpen deze enorme last van je schouders te nemen, meer over hem te weten te komen, en je kunt je uiteindelijk heel positief voelen. 

Vraag vandaag een gratis intake aan.
Vraag de intake aan en ontdek wat je doelstellingen zijn en hoe je deze het beste kan behalen.
Gratis Intake
© 2021 by YourGoals | All rights reserved. Powered by Orion | Online Course & Coaching Marketing Agency.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram